26.10.14

Turku/Åbo

Syyslomalla, vähän yli viikko sitten, käytiin Marian kanssa päiväretkellä Turussa. Mun motiivina sinne menoon oli, että piti tsekkaa tää kaupunki jos hakisin sinne opiskelemaan kevään yhteyshaussa. Lähettiin aamu kymmenen junalla Helsingistä, ja oltiin puoleltapäivin Turussa. Ensiksi suunnattiin Turun keskustorille, josta lähdettiin kävelemään Aura-jokea pitkin etelään. Käveltiin ehkä kilometrin verran kunnes kummallekkin tuli kauhistuttava nälkä, ja lähdettiin etsimään syömäpaikkaa. Päädyttiin Raxiin, jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt, ja tän kokemuksen perusteella tuskin tulen enää koskaan käymään. 
Ruuan jälkeen kierreltiin ympäri Turun keskustaa, etittiin mulle villakangastakkia (jota ei edelleenkään ole löytynyt) ja Marialle vaatteita Intian reissua varten. Mentiin myös kuvaamaan taidemuseon viereen, josta kieltämättä tuli ihanan syksyisiä kuvia! Kahvilla käytiin myös Coffee Housessa, josta otin ikuisuussuosikin cappucinon. Houkutuksena oli ottaa Bailey's latte, mutta kovan hinnan vuosi en viittinyt ottaa sitä. Osaako kukaan muuten kertoa mikä juttu se on, ettei Coffee Housen viereisiin ravintoloihin pääse enää klo 17 jälkeen alaikäiset?
Turku oli mun mielestä ihan kiva paikka, mutta todennäkösesti en sinne tule hakemaan opiskelemaan. Kiva kaupunki kyllä, voi sopia jollekkin, mutta mun mielestä muistuttaa liikaa Joensuuta ja Joensuusta tulee mieleen mökki, ja mökistä lande. Saattaa olla, että jäänkin pääkaupunkiseudulle, jos mikään muu paikka (kuten Tampere) ei nappaa. Pohjoiseen en halua lähteä ja Itä ei inspaa. Joten ehkä jään juurille, asia jää nahtäväksi. SUSANNA

Miten muut, minne ootte hakemassa opiskelemaan ja mitä? :)

1 kommentti:

  1. Eiks siin coffee Housen vieres oo Amarillo? nii sehän on baari nii sen takii sinne ei pääse :D tai Bar/Ravintola :D

    VastaaPoista