29.10.14

DIY Granola eli paahdettu mysli

29.10 045
Tää on yks meiän perheen ja etenkin mun lempiaamupala. Saadaan myslipaketti kulumaan helposti viikossa, joten tätäkin tulee tehtyä kerran viikossa kun loppuu muuten kesken. Halvemmaksi se ei varmaan tule, koska onhan kuivatut hedelmät ja pähkinät aika kalliita, mutta hyvin saa kaikki kaappien perältä löytyvät jämät tähän tungettua mukaan. Terveellisempää se silti on kuin kaupan sokeripommimyslit!

RESEPTI:
3dl kaurahiutaleita
3dl ohrahiutaleita
100g pekaanipähkinää
100g cashewpähkinää
80g parapähkinää
2rkl hunajaa
2rkl rypsiöljyä

Hiutaleet mitataan kulhoon, pähkinät rouhitaan veitsellä pilkkoen tai sauvasekoitinta käyttäen pieneksi. Hunaja ja öljy lisätään kulhoon ja sekoitetaan mahdollisimman tasaisesti kuivien aineiden sekaan. Tämän jälkeen sekoitus levitetään pellille ja sitä paahdetaan 110-120 asteessa 20-30 minuuttia oman maun mukaan. Ihanteellisesti hiutaleet ja pähkinät saisivat hieman tummemman, paahdetun värin.

Tässä reseptissä parasta on se, että sen aineksia voi vaihdella ihan miten huvittaa! Meiltä on löytynyt vaikka minkälaisia pähkinöitä seasta. Sen lisäksi voi laittaa mukaan siemeniä tai kuivattuja marjoja ja hedelmäpaloja! Kuivatut marjat ja hedelmät sekä rusinat kuitenkin lisätään granolaan vasta sen käytyä uunissa.

29.10 051

SAARA

2 kommenttia:

  1. Oi aivan ihana ohje, pakko kyllä itselläkin kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ehdottomasti kannattaa, niin helppo tehdä ja tuunata oman maun mukaiseksi! :)

      Poista