22.3.13

We change ourselves and we do it all the time





Keskiviikkona oli mielenosoitus opintotuen muuttamista lainapainotteiseksi vastaan. Koulustamme lähti aika hyvin porukkaa, vaikka opintotuki ei kaikille ihan vielä ajankohtainen olekaan. On kuitenkin hyvä yrittää jollain tapaa vaikuttaa itseä tulevaisuudessa koskeviin asioihin jo nyt. Olen todella ylpeä siitä, mitä me n. 5000 opiskelijaa saimme aikaan. Kehitysriihessä sovittiin, että opintotuki sidotaan indeksiin. Tämä tarkoittaa, että opintotuesta ei siis ole tulossa lainapainotteista. Way to go !

Toinen asia mistä olen Suomessa tällä hetkellä todella ylpeä, on mikäs muukaan kuin Tahdon 2013! Ensimmäiset päivät katsoin sivulta tilanteen n. 3 minuutin välein. Oli todella todella ihanaa huomata miten moni ihminen tahtoo samaa kuin minäkin. Tasa-arvoista oikeutta kaikille mennä naimisiin, kumppanin sukupuolesta riippumatta.

Torstai oli kyllä hassu päivä, mulla ja Tanjalla oli jotenkin melkein samanlaiset asut. Taino oikeastaan ainoastaan kengät oli eri. Mitään ei oltu suunniteltu ja vaatteet oli siis eri aikaan eri kaupoista ostetut. Eikä kummallakaan oo mitään rutiinia käyttää just tollasia vaatteita torstaisin. Hassu sattuma?

...paitsi että juuri tänään filosofian tunnilla puhuttiin pitkä tunti siitä mitä "sattuma" on ja onko sellaista asiaa todella olemassa kuin sattuma? Kaikki tapahtunut on kuitenkin aina sitä edeltävien tapahtumien aiheuttamaa. Se taas tarkoittaa että kaikille tapahtumille on jokin syy, ne johtuvat jostain. Ja eikö sattuma periaatteesa ole jotain muusta riippumatonta? No en tiedä, en välitä, en jaksa yrittää ymmärtää.

Mulla on kasa kirjoja lukematta, Mentalistin neljäs kausi kattomatta, läksyt tekemättä ja matikan kirjat avaamattomana vaikka torstaina on koe. Epäsosiaalinen viikonloppu näyttää siis todennäköiseltä!

SAARA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti