21.10.13

München

Kaksi päivää armotonta shoppailua ja yksi päivä Deutsches Museumin kiertämistä takana. Pitkä viikonloppu Münchenissä oli aivan unelmaloma, mutta jalat on vieläkin vähän kipeät kaikesta siitä kävelystä! Kaupungin isoimmat panimoravintolat ja niiden omat oluet on testattu ja kaikki on todettu erinomaisiksi.

Parasta matkassa oli ehdottomasti (5 uuden paidan ja 5 uuden kynsilakan lisäksi) kielen käyttö. Oon lukeut saksaa 10-vuotiaasta asti, mutta harvoin sitä tulee tuntien ulkopuolella puhuttua. Oli kuitenkin älyttömän palkitsevaa tajuta, että osaan itse tilata ruokani, vastailla myyjän kysymyksiin mistä tulen, missä asun ja miten kauan täällä viivyin, sekä tarvittaessa pyytää myyjää nyppimään pepperonit pizzanpalani päältä pois. Ja en nyt puhu niistä minisalameista vaan niistä vihreistä jalopenoista. Kaksi isoa sellaista salamipizzaslicen päällä on yökötys. Kerran myönnyin sellaisen syömään, kun isä lupasi ostaa mulle the Sims-pelin jos uskallan.

Kaupunkina München on ihana: toimiva metro- ja ratikkaverkosto, paljonpaljon ihania kauppoja suurimmilla ostoskaduilla, ruoka on taivaallista (kunhan syö lihaa), ihmiset ovat ystävällisiä, rakennukset ovat hienoja ja nähtävää on paljon. Sää oli koko matkan ajan ihanan lämmin, +16 astetta. Teki pahaa, kun lentokone aloitti laskeutumisen Suomeen ja kapteeni kuulutti, että perillä lämpötila on -2 astetta. Parasta kaivaa talvilapaset esiin.


München 003 München 041 München syysloma 179 München syysloma 181 München syysloma 419 München syysloma 153 München syysloma 108 München syysloma 204

SAARA

6 kommenttia:

  1. Sulla on muuten tosi ihanan väriset hiukset!! ^^,

    VastaaPoista
  2. Oooh Saara kaunokainen ja sun hiukset on upeet! <3 toi A&F kuva on ihan paras :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kulta! <3 parasta on se et vilkku oikeesti mökötti ja kinu sinne :D

      Poista
  3. upeita kuvia ja äää mäki haluun parin päivän shoppailureissulle :< terv, kade

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) ja jep se on kyllä sekä hyödyllistä että rentouttavaa lomailua. Ainakin mun mielestä :D Ja ihmeen hyvin vaatteita ja muuta löyty vaikka budjetti oli alle satasen!

      Poista