10.10.13

Big lights will inspire you, let's hear it for New York

3 2 1
Näyttääkö tutulta, mutta silti tuntemattomalta? Nää kuvat on vuodelta 2010, kun olin perheen kanssa New Yorkissa. Paljon oon muuttunut sen jälkeen ja monessa paikassa oon ehtinyt käydä, mutta silti New York on aina jäänyt sydämeen jollain erityisellä tavalla. Kaikki se mitä näin ja koin, ne ihmiset, ne kaupat, se kulttuuri, niin samanlainen mutta silti niin erilainen. Sinne tahtoo aina vaan uudestaan.

Keskiviikkona mulla olis ollut kympin aamu. Kerrankin ois saanut nukkua edes kaheksaan asti. Mä kuitenkin heräsin jo 6.30, että ehtisin seitsemältä lähtevään kymppiin Tapiolaan. Onneksi jaksoin herätä noin aikaisin, jo klo 7.40 oli jaossa vuoronumero 103 Stockmannin Hullujen Päivien lentolippujen myyntiin. Vaihdettiin kasin maissa iskän kanssa jonotusvuoroja ja mä lähdin kouluun. Vasta puoli kymmenen maissa uskalsin tekstata iskälle, että miten kävi. No vastaukseksi sain vain "17-23.2 ny". Meinasin kiljua riemusta täydessä bussissa! New York, here I come again! Tosin vasta ensi vuoden puolella, mutta saa kai sitä nyt jo riemuita?

Sitä ennen on kuitenkin tiedossa toinenkin matka, mennään perheen kanssa viettämään pitkää viikonloppua syyslomalla Saksaan Müncheniin. Halpoja mutta laadukkaita kynsilakkoja ja meikkejä, suklaata, Hariboa, lederhoseneja, hienoja rakennuksia, ja bitte!

En tiedä miksi, mutta oon tosiaan enemmän kaupunkiloma-ihminen. Tahdon tehdä ja nähdä enemmän, auringon ottaminen on tylsää (varsinkin jos ei edes rusketu). Uusissa kaupungeissa on aina jotain uutta löydettävää, kuvattavana on muutakin kuin hiekkaa ja merta, ja mikä parasta, pääsee shoppailemaan uusia vaatteita oikein antaumuksella.

Näiden blogin kuvien kanssa tulee taas säätöä, nykyinenkään systeemi ei toimi. Huomasin että kun kuvat lataa Bloggerin kautta, ne latautuvat Picasaan joka automaattisesti "parantelee" niitä ja tätä asetusta ei ilmeisesti saa pois päältä. Picasa siis muuttaa niiden valotusta, väritasapainoa ja saa kuvat näyttämään rakeisemmalta. Eron huomaa heti kun vertaa kuvaa koneen tiedostoista ja netissä olevaa. Vertailukuvaa voin näyttää jos jotain kiinnostaa. Päätin sitten ladata kuvat ainakin nyt jonkin aikaa Flickirin kautta.

Tässä postauksessa esiintyvien huono laatu johtuu kuitenkin siitä, että ne on kuvattu minipienellä digikameralla. Ehkä ensi kerralla saatte vähän laadukkaampaa katseltavaa, kun pääsen ton järkkärini kanssa sinne riehumaan!

Pari (vanhaa mutta hyvää) biisiä palatakseni New York-teemaan:
SAARA

2 kommenttia:

  1. Teillä on tosi kivan olonen blogi & ootte älyttömän kauniita molemmat!:)

    http://iiratuuli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) käyn kurkkimassa sun blogin.

      Poista