28.5.13

Saaran hiuskokeilut part. 1 (Hennavärjäys)


Minäkö muka yllytyshullu? Viikonloppuna olin Xenian kanssa "kirpparilla", sain myytyä 14e edestä tavaraa. Siinä se sitten heitti idean että voinhan mä värjätä hennalla. No sunnuntaiyö meni googletellessa ja maanantaina kävin shoppailemassa ja kutsuin Sannan auttamaan värjäyksessä. Mitä sitä turhia odottelemaan?


Ostin Kampin Ruohonjuuresta Macurthin Mahonginruskeaa ja Tulenpunaista väriä. Ajattelin että saisin kivan sävyn vetämällä Mahonkia ja vähän punaista. Henna (Lawsonia Inermis) on kasvista jauhettua väriainetta, jolla siis ei ole mitään tekemistä ns. mustan hennan kanssa, jolla tehdyt tatuoinnit voivat olla vaarallisia. Ne sisältävät samaa ainetta kuin kemialliset hiusvärit. Hiuksille henna tekee todella hyvää, ainoat miinuspuolet ovat se, että se haisee, sen laittaminen on sotkuisaa eikä tulevaa väriä voi täysin ennustaa.

Hennalla värjäämiseen suosittelen:
- pese hiukset syväpuhdistavalla shampoolla pari kertaa putkeen, että saat kemikaalit poistettua päästäsi. Hiusten kannattaa antaa ns likaantua päivä tai pari ennen hennan laittoa. Itse käytin Santen Lava Power-savishampoota
- jos levität lattian päällä, suojaa lattia esim. aukileikatulla jätesäkillä. Väriä saattaa levitä tai tippua sinne ja se värjää aika nopeasti. Siksi en itse ainakaan valkoisen lavuaarin päällä uskaltanut
- kumihankat, ihan oikeasti. Muuten kynnet, kynnenaluset,kynsinauhat ovat järkyttävän näköiset ja sormet keltaiset
- vaatteet jotka saavat mennä likaiseksi. Edelleen, sitä aina tippuu sieltä hiuksista, et tahdo sitä valkoiselle paidallesi
- elmukelmua ja/tai suihkuhattu ja niiden päälle pipo kun aine on päässä
- kostea rätti (pyyhkii kätevästi kaiken lattialle levinneen ja naaman ja niskan kun aineet on päässä)
- sekoitusastian kannattaa olla lasinen tai keraaminen, muovi saattaa imeä väriä ja metalli kuumenee






Mieti ainemäärä sen suhteen, miten pitkät ja paksut hiukset sulla on. Mulla riitti 100g ainetta koostumuksesta riippuen hyvin tai just ja just, mutta tää pehko onkin niin paksu ettei mitään rajaa. Pitemmille hiuksille suosittelen kuitenkin sen 200g jauhetta, jos jää yli niin loputhan voi hyvin pakastaa.

Jauheeseen lisätään kiehuvaa vettä kunnes koostumus on jugurttimainen. Sitten sen pitäisi antaa jäähtyä ennen levittämistä. Luin netistä, että seoksen pitäisi antaa levätä 12-24h, mutta en sitten tiedä.

Kun aine on levitetty koko päähän, tungetaan päähän suihkuhattu ja/tai elmukelmua. Ite laitoin molempia. Ja pipon päälle että pysyy lämpimänä.

Ja ihan oikeasti, kun siinä paketissa lukee, että kokeilkaa ensin pieneen hiustupsuun sitä väriä niin uskokaa. Mulla oli toi mahonginruskea kolme tuntia päässä ja kun pesin ne pois ja kuivasin niin väri oli lähempänä vihertävää mustaa kuin punertavaa mahonkia.

Laitoin sit pussin kirkasta punaista päähän ja pesin vasta aamulla pois ja nyt nää on täydelliset <3 Kuvia saatte kunhan saan hyviä otettua. Parin tunnin päästä P!nkin keikka! 

SAARA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti